REVIEWS


"Hanna von Bergen gjør afrikansk fingerharpe til et naturlig ipop-instrument."  "Den hese, særegne stemmen, den afrikanske harpen og lett strykerkomp gjør sammenligningen med Joanna Newsom nesten overflødig å nevne. Hanna von Bergen er ikke like arkaisk og eksentrisk som viseharpisten, for hun har samtidig noe av Lily Allens feelgood-stemning. Og en upretensiøs, poppete måte å fremføre sangene på"
.- Per A. Risnes jr. (Dagens Næringsliv 07.08.2015)

"Hun forteller oss morsomme og unike historier om et allerede levd liv til tross for at hun ikke har så mange år på baken. Hun skriver også fine låter som kler tekstene og de som vil tenke Ane Brun når de hører Hanna von Bergen, er absolutt inne på noe.”
- Tor Hammerø (Musikkblogg 17.08.15)

"Hanna von Bergen har gjort matkjedens slagord til sitt: Det enkle er ofte det beste. For det er ikke med store fakter og «stor» musikk 23-åringen fra Fredrikstad uttrykker sine underfundigheter fra musikkscenen. Men det funker. Noe så veldig. Med sin zimbabwiske mbira, eller fingerpiano om man vil, klimprer hun seg avgårde nærmest på livets landevei. Med muntre triller og traller og ditto tekster - og litt mer melankolske trudelutter innimellom - forteller hun om reiser rundt i verdens byer og hvilke tildragelser livet kan by på av smått og stort i sånne tilfeller. Eller hun synger «klisseviser» til kjæresten sin, som i «Spraypainted love». Til å gjøre uttrykket akkurat så mye større som man kan føle at denne musikken (kanskje) trenger - i hverfall i et lokale som en kirke - fyller Erik Aanonsen, (bass) Pål Moddi Knutsen (gitar og trekkspill) og Hanna Furuseth (fiolin) på perfekt. Tre dyktige musikere som tolker Hanna von Bergens deilige, «lille» musikk på den mest følsomme måte. Stående applaus var fortjent."
- Jan Kåre Fjeld (Månefestivalen, Østre Fredrikstad Kirke 2010)

"Pust-i-Bakken-konsertene og underholdningen begynte tradisjonen tro i bakken på vei opp til det sjarmerende festivalområdet. Først var det Hanna von Bergen som hadde bortimot magisk forførende kraft der hun satt på en stol under en stålampe og klimpret på sin mbira. Mbira er altså et heller lite kjent instrument, og stammer fra Zimbabwe. Paralellene til en annen klimprende forførerske var påtagende, for Joanna Newsom var nesten tilstedet i ånden her, men det var uansett herlig satt-på-spissen-naivt og vakkert fra den unge damen."
- Øyvind Rones (Audunbakke festivalen 2009)